Tým FOGO Unia Leszno se setká ve finále s BETARD Sparta Wroclaw

V neděli se v Polsku odjely poslední závody před velkým finále polské “PGE Ekstraligy”. Do play-off se dostaly týmy Unia Leszno, Sparta Wroclaw, Włókniarz Czestochowa a Falubaz Zielona Góra. První zářijový den se utkal na domácí půdě tým Czestochowa s Lesznem, Góra na svůj stadion přivítala jezdce z Wroclawi. Přestože Leszno mělo jasnou převahu nad Czestochowou, v Zielone Góře to bylo dost vyrovnané. Domácí tým vyhrál 48:42 a tak se zdálo, že by soupeřem Leszna mohla být právě Zielona Góra. Jenže o týden později, 8. září se jely odvety. 

Leszno nastoupilo opět v silném týmu a Czestochowě nedalo šanci. Momentálně nejsilnější tým vyhrál v poměru 52:38, stejně jako v závodě o týden dříve. Za celkového stavu 104:76 bylo Leszno jasným finalistou. Kdo se ale přidá do finále nebylo ve Wroclawi ještě úplně jisté. Přestože Zielona Góra měla 6 bodů z minulého závodu k dobru, hostující stadion jim zřejmě nesedl. Góra ve Wroclawi prohrála v poměru 34:56 a v celkovém poměru 82:98 se do finále dostal tým Betard Sparta Wroclaw, v kterém jezdí i český závodník Václav Milík.

První finálový závod se uskuteční v pátek 13. září ve 20:00 ve Wroclawi, odveta pak proběhne v neděli 22. září v Leszně. Bude opět Leszno mistrem polské nejvyšší soutěže? Rozhodně na to má, ale Wroclaw, v čele s Taiem Woffindenem, nebude lehkým soupeřem. Zapomínat bychom neměli také na závody o třetí místo, které se pojedou 15. září v Czestochowě a 22. září v Zielone Góře. 

Foto: speedwayekstraliga.pl

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*