Známe první divoké karty pro SEC

AKTUALIZOVÁNA KOMPLETNÍ LISTINA – Dánští jezdci Nicki Pedersen a Anders Thomsen obdrželi divoké karty pro finálové závody Speedway Euro Championship 2019, první kolo startuje 13. července v Güstrově. Trojnásobný mistr světa, čtyřnásobný zlatý medailista s dánským národním týmem a individuální mistr Evropy 2016 Nicki Pedersen se vrací do série SEC. Dán, který se po svém vážném zranění v roce 2017 vrátil na nejvyšší pozici dokazuje, že má na závodní dráze stále co ukázat.

Thomsen také již startoval v seriálu Speedway Euro Championship. Bohužel v roce 2016 si v Rybniku zlomil obě zápěstí a nemohl tak v závodění pokračovat. V současné sezóně reprezentuje Truly.work Stal Gorzów, Indianernu Krumla a Team Fjelsted. Startoval ve všech úrovních kol na letošní mistrovství Evropy, vyhrál dánskou kvalifikaci v Outrup poté, co získal 13 bodů, v Poznani byl třetí s jedenácti body, nakonec v SEC Challenge skončil na 6. místě, tedy nepostupovém, zejména pro vyloučení v last change.

Navzdory tomuto neúspěchu v Nagyhalasz, díky jeho skvělým výsledkům na jiných drahách a dobrému umístění se organizátoři rozhodli udělit divokou kartu právě tomuto dánskému jezdci.  “Vážně? Mám divokou kartu? Super, jsem opravdu šťastný. Byl to jeden z mých hlavních cílů pro tuto sezónu. Jsem rád, že jsem zpátky v seriálu, po ne tak špatné sezóně 2016, která skončila nakonec dost nešťastně. V té době jsem měl šanci zůstat v seriálu, ale po úrazu jsem byl nucen svou činnost ukončit. Mým snem pro letošní SEC je samozřejmě bojovat o medaili a udělám pro to hodně“, neskrýval Thomsen radost z udělení divoké karty. 

Další kola Speedway Euro Championship 2019 startují 27. července 2019 v Toruni, 10. srpna ve Vojens a finále 28. září 2019 v Chorzówě. Dosud známe tedy 12 jmen jezdců, kteří startují v SEC 2019 a k velké radosti českých fanoušků je mezi nimi i Václav Milík, který postoupil z kvalifikace v  Nagyhalasz.  

1. Leon Madsen, Dánsko
2. Jaroslav Hampel, Polsko
3. Robert Lambert, Velká Británie
4. Mikkel Michelsen, Dánsko
5. Antonio Lindbäck, Švédsko
6. Grigory Laguta, Rusko
7. David Bellego, Francie
8. Václav Milík, Česká republika
9. Michael Jepsen Jensen, Dánsko
10. Kacper Woryna, Polsko
11. Anders Thomsen, Dánsko
12. Paweł Przedpełski
13. Bartosz Smektała
14. Kai Huckenbeck
15. Nicki Pedersen, Dánsko

 

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*