Nový tým v letošní Extralize slavil hned v úvodu vítězství

Do letošní Extraligy družstev vstoupil nově tým SC Interteam, v kterém se spojili jezdci z Čech a Slovenska a nahradil tak minulou SC Žarnovici. Přestože měl na soupisce velké “želízko v ohni”, jezdce Grand Prix, Martina Vaculíka a Poláka Adriana Galu, měl také velmi silné soupeře, především AMK ZP Pardubice s Patrykem Dudkem, dalším účastníkem Grand Prix a Václavem Milíkem. AK 3ton Slaný dominovalo Jakubem Jamrógem a Eduardem Krčmářem. 

Domácí tým opět, jako v minulém roce, sázelo na své odchovance, které vedl nejzkušenější Josef Franc. Chyběl další tahoun týmu Matěj Kůs a tak těžkou úlohu na svá bedra vzali Ondřej Smetana, Michal Škurla, Jan Kvěch a Petr Chlupáč. Úkolu se zhostili dobře, ale ostatní týmy se zahraniční posilou byly tentokrát silnější.

Nejlépe úvod závodu zvládli slánští jezdci, Michal Dudek se sice na dráhu mimo nástup nedostal, ale Eduard Krčmář i Jakub Jamróg a Zdeněk Simota byli velmi dobře bodujícími jezdci a svůj tým dostali do vedení. V osmé jízdě se však na AK 3ton Slaný dotáhl Interteam, a to především díky Zdeňku Holubovi a Adrianu Galovi. Od sedmé jízdy byl nasazován také Martin Vaculík, jenž výrazně přispěl zvýšení bodového konta.

Slaný začalo v půlce závodu lehce stagnovat, Interteam byl již před ním, ale stále si drželo dostatečný bodový odstup od AMK ZP Pardubice. Od půlky závodu také zabral domácí tým, zejména juniorští jezdci a Josef Franc. Velmi podařená byla jízda s číslem 15, kde nejlépe odstartoval Jakub Jamrog, který se držel v čele a za ním se o body “prali” Zdeněk Holub a Petr Chlupáč. Byl to boj “na nože”, několikrát se oba dva postrčili, ale v poslední zatáčce Holub do Chlupáče strčil o něco více a mladý junior se poroučel k zemi. Kolizi nevybral ani Holub, který na dráhu upadl chvíli po Chlupáčovi. 

Rozhodčí však uznal technické body, tedy Jamróg si připsal vítězství, dva body byly připsány Chlupáčovi, Václav Milík, který jel původně překvapivě na posledním místě s jokerem na této kolizi vydělal, neboť dojel vinou pádu třetí a tím pardubickému týmu vyjel alespoň 2 body, jelikož Zdeněk Holub byl vyloučen. 

Domácí tým v jízdě devatenácté ztrácel na pardubické jezdce jeden bod. Do poslední jízdy nasadil Tomáš Topinka Josefa France, za Pardubice to byl Václav Milík, Slaný vsadilo na Edu Krčmáře a Interteam nasadil Davida Pacalaje, neboť vítězství již měli jisté. Eduard Krčmář poslední jízdu pro defekt nedokončil, přesto se slánští mohli radovat z druhého místa. Zvítězil dle očekávání Václav Milík, což byla trochu škoda pro zatraktivnění výsledků, jelikož pokud by Franc dojel před Milíkem, byla by mezi těmito dvěma týmy remíza. To se však nestalo a Václav dotáhl Pardubice na třetí místo, ač jen o pouhý jeden bod.

Výsledky:

1. SC Interteam – 38 bodů
9 David Pacalaj – 3 (2,0,0,0,1) 
10 Zdeněk Holub – 6 (2,2,2,Fd) 
11 Adrian Gała – 14 (3,2,3,3,3) 
12 Filip Hájek – 0 (0) 
19 Martin Vaculík – 15 (3,3,3,3,3) 

2. AK 3ton Slaný – 31 bodů
5 Eduard Krčmář – 8 (2,3,1,2,R) 
6 Michal Dudek – nestartoval
7 Zdeněk Simota – 9 (3,1,3,2,0) 
8 Jakub Valkovič – 4 (1,0,1,0,2) 
18 Jakub Jamróg – 10 (1,3,1,3,2) 

3. AMK ZP Pardubice – 28 bodů
Patryk Dudek – 11 (2,2,3,3,1)
Václav Milík – 13 (3,3,2,2*,3) 
Patrik Mikel – 0 (0,0,0,0) 
Hynek Štichauer – 4 (0,1,2,1,0) 
Daniel Šilhán – 0 (0) 

4. AK Markéta Praha – 26 bodů
Ondřej Smetana- 4 (1,1,2) 
Petr Chlupáč – 6 (3,0,0,2,1) 
Jan Kvěch – 5 (0,1,1,2,1) 
Michal Škurla – 1 (1,0) 
Josef Franc – 10 (2,4*,1,1,2) 


Foto: Pavel Fišer (úvodní) a Speedway News

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*