Novou knihu podepíše Milan Špinka i Václav Milík

Pardubická Zlatá přilba dostala ke svým sedmdesátinám dárek. Zkušený motoristický novinář Petr Dufek se spolupracovníkem Romanem Apeltauerem zmapovali celou její bohatou historii a výsledek vtělili do knihy s názvem sedmdesátkrát Zlatá přilba.

V knize se dozvíte nejen vše o průběhu dosavadních ročníků, počínaje tím prvním v roce 1929, ale seznámíte se zároveň se spoustou faktů a zajímavostí z jejich zákulisí. Nechybějí ani medailonky českých vítězů od Pohla po Milíka. Unikátní záležitostí je statistický přehled všech účastníků od roku 1964, kdy se poprvé závodilo na škvárové dráze ve Svítkově. Důkladné zkoumání soukromých a veřejných archivních zdrojů pak vyneslo na světlo spoustu dosud neznámých fotografií.

Publikace sedmdesátkrát Zlatá přilba vyšla ve vydavatelství Sokrates Media. Má 324 stran a v knihkupectvích je k dostání za 450 Kč. Čtenáři SpeedwayNews ji mohou získat poštou na dobírku o sto korun levněji, tedy za 350 Kč (k ceně se připočítává poštovné). Objednávky s uvedením plné adresy prosím zasílejte na e-mail info@sokratesmedia.cz

Při příležitosti vydání této knihy se navíc 15. února uskuteční v Pardubicích dvě autogramiády s držitelem této vzácné trofeje. Účast potvrdil vítěz z roku 1973, mistr světa na ledové ploché dráze a pardubický rodák Milan Špinka. První setkání proběhne od 11 hodin před knihkupectvím Mozaika v hale pardubického hlavního nádraží. Druhé započne v 15 hodin v prostorách obchodního centra Atrium Palác na Masarykově náměstí. Odpolední akce s besedou se zúčastní také ředitel závodu o Zlatou přilbu Evžen Erban a zhotovitel světově proslulé trofeje Pavel Lejhanec. Nebude chybět ani poslední český vítěz ZP – Václav Milík. Během obou akcí budou mít zájemci rovněž možnost si publikaci zakoupit.

Na facebooku Speedway News CZ dnes v 19:00 budete mít navíc možnost vyhrát dvě tyto úžasné knihy! Nezapomeňte nás proto sledovat.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*