Andrej Diviš vyhrál Mezinárodní mistrovství ČR na ledové ploché dráze v Holicích

Ač tomu málokdo věřil, pořadatelé zvládli překážky, které jim připravilo počasí a na zamrzlé hladině rybníka Hluboký v Holicích připravili dráhu pro Mezinárodní mistrovství České republiky na ledové dráze.  Jedenáct jezdců z České republiky doplnil Rob Irving z Velké Británie. 

Andrej Diviš, Lukáš Volejeník a Jan Klauz nenechali nikoho na pochybách, že jsou důstojnými reprezentanty pro mistrovství světa družstev a mistrovství světa Evropy v Rusku. Skvěle si vedl i mladičký Jiří Width, pro kterého byl start v tomto závodě rovněž premiérou, získal pěkných 12 bodů a „bramborovou medaili“. Probojoval se až do finálové jízdy ve společnosti Volejníka, Klauze a Diviše. Jízda se však nedokončila, protože dráha již nevydržela nápor závodu a rozmary počasí, a tak o vítězi bylo nakonec rozhodnuto podle vítězství v jízdě s číslem čtyři, kdy se Andrej Diviš potkal s Lukášem Volejníkem a byl v této jízdě lepší. Bronzová medaile zůstala na Jana Klauze. 

Na start se postavil i náš “webový guru” Jan Vaňátka, jemuž se splnil jeho celoživotní sen startovat s vestou klubu AMK ZP Pardubice. A na začátečníka si nevedl vůbec špatně. I přesto, že ho dvakrát zradila motorka, získal v závodě svůj historicky první bod a skončil na jedenáctém místě před Irvingem. Věříme, že ho na “pekelném stroji” uvidíme častěji. 

Další pokračování MČR je plánováno na závěr února, tak držme palce, ať to počasí dovolí. V lednu se v Čechách nepodařilo uspořádat žádný závod a zatím jediným závodem, který se uskutečnil, byl sobotní závod v Holicích. 

Výsledky:

1. Andrej Diviš – Nepomuk 14 (2,3,3,3,3) 
2. Lukáš Volejník – Osečná 14 (3,2,3,3,3)
3. Jan Klauz – Praha – 13 (2,3,3,2,3)
4. Jiří Width – Praha – 12  (3,3,2,3,1) 
5. Jan Pecina – Osečná -10 (3,1,2,2,2) 
6. Radek Hutla – Pardubice- 8 (2,2,2,2,0) 
7. Martin Běhal – Osečná – 6 (1,2,1,1,1) 
8. Robert Růžička – Praha – 4 (d,0,1,1,2)
9. David Lízák – Divišov – 4 (d,1,d,1,2) 
10. Lukáš Hromádka – Kopřivnice 1 (0,0,1,d,d) 
11. Jan Vaňátka – Pardubice- 1 (N,N,0,0,1) 
12. Rob Irving – Velká Británie – 1 (N,1,0,N,0)

Zdroj: Zlatá přilba 
Foto: Jan “Jack” Kobzáň

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*