Kdo je nováčkem na ledě a jaké jsou jeho cíle?

Přestože se od začátku sezóny ledové ploché dráhy ruší v České republice jeden závod za druhým, pro nedostatečnou sílu ledu, ledaři si o víkendu stejně přišli na své. Regule sice nedovolují na takovýchto plochách pořádat závody, trénovat se ale může. Na vodní ploše Hrádek trénovalo v sobotu osm ledařských nadšenců. Byli mezi nimi ostřílený borci, ale i téměř začátečníci. U svezení nechyběl Jan Klauz, Robert Růžička, Lukáš Volejník, Radek Hutla, Jiří Wildt i David Lizák.

Mezi méně zkušené se pak řadili Jakub Tikovský či Jan Vaňátka, který je známý především ze Srandamače, kde usedá na plochodrážní motocykl na krátkou plochou dráhu a také se jedná o člověka, který má na zrodu webu SpeedwayNews značný podíl. S myšlenkou “ledů” si již nějaký ten čas pohrává a proto netrvalo dlouho a zřídil si licenci, aby se mohl účastnit i ledařských závodů. Za pomocí Vlada Višvádera, který mu propůjčil ledařský speciál se již chystá na víkendové závody. Před svezením na Hrádku seděl na tomto motocyklu pouze dva dny v loňském roce. Po dni stráveném s “ledařskou partou” neskrýval nadšení. “O víkendu chci jet”, tak stručně zněla odpověď na otázku, zda se na MČR vážně sveze. “Baví mě, že je to parta co jsem hledal, poradí a pomůžou, to je super” nepřestává hýřit nadšením. 

Jan Vaňátka nezapomíná na lidi, kteří mu nejvíce pomáhají. Již zmíněný Vlado Višváder půjčuje nejen motocykl, ale je to i sponzor a trenér v jedné osobě. Důležitý post má i Pepa Novák, který funguje jako mechanik. Přes sezónu klasické ploché dráhy pomáhal Honza Pepovi, teď se role obrátily. Kromě “mechaničení” mu půjčuje i některé věci, které zatím nováčkovi ledů chybí. “Velký dík posílám i panu Moravcovi za to, že mi umožnil startovat na MČR s vestou Zlaté přilby, to považuji za splnění velkého dětského snu. A velký dík patří rodině a všem ostatním co mě podporují a drží palce,” pokračuje v děkovačce Jan Vaňátka.

Co se týče cílů na letošní sezónu, drží se nohama na zemi. Uvědomuje si, že je to velmi tvrdý sport a mnohdy to nekončí pouhými modřinami. “Chci se hlavně dívat a učit od zkušenějších, příležitostí k tréninkům v Čechách bohužel moc není tak je potřeba naskočit do rozjetého vlaku a držet se zuby nehty, pevně věřím že mě to posune dál” vypráví dál pardubický sympaťák. Jako hlavní cíl vidí tři věci – přežít, nezranit sebe ani nikoho dalšího a nedostat kolo. “Pokud vše dopadne budu spokojený a příští rok se pokusím nasadit laťku o něco výš!”

Za SpeedwayNews přejeme hlavně hodně zdraví a splnění všech cílů. O závodech Vás budeme samozřejmě informovat.

Startovní listina – 2/2/2019 – Kopřivnice:
1. Lukáš Volejník – Osečná
2. David Lizák – AK Divišov
3. Marc Geyer – Německo
4. Jan Vaňátka – AMK ZP Pardubice
5. Jan Klauz – Praha
6. Martin Běhal – Osečná
7. Josef Kreuzberger – Rakousko
8. Jirka Wildt – Praha
9. Jan Pecina – Osečná
10. Robert Růžička – AK Divišov
11. Luca Bauer – Německo
12. Franz Mayerbüchler – Německo
13. Andrej Divis – Nepomuk
14. Radek Hutla – AMK ZP Pardubice
15. Rob Irving – Velká Británie
16. Lukáš Hromádka – Kopřivnice

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*