Tomasz Gollob zvažuje další operaci

Tomasz Gollob stále neztratil naději, že se jednoho dne postaví na nohy.  Poslal dokumenty na jednu z klinik ve Švýcarsku, kde by mohl podstoupit operaci poraněné páteře. Stále si však není jistý, jak se rozhodne. “Nemůžu udělat chybu, nemůžu absolvovat mnoho operací. Co se stane, když to nevyjde? Co když se to zhorší?” Tomasz neskrývá skutečnost, že rozhodování není snadný úkol, tím víc, že jeho pobyt v Číně, o kterém jsme vás na našich stránkách informovali,  nepřinesl očekávané výsledky. 

“Musím to pořádně zvážit. Kolik procent má smyl, dvacet, nebo padesát? Ve svém životě jsem už měl několik operací. Moje tělo to zvládne, ale nechci nic riskovat”, říká Gollob.

Švýcarsko však není jediným řešením. Lékařské záznamy závodníka byly zaslány do různých klinik. Z několika přišly odpovědi. “Kterou kliniku si vyberu? Nevím, nechám tomu čas. V loňském roce jsem byl ve stádiu, že jsem letěl do USA, všechno bylo připraveno. Jen jsem neznal odpověď na to, na kolik procent bude léčba úspěšná a to nebylo dobré. Naučil jsem se žít s bolestí. Od začátku nemám problém s invalidním vozíkem. Přijal jsem ho. Je to něco, jako pro někoho boty, říkám tomu kolo, nebo motorka, nepoužívám název vozík.”

V nejtěžších chvílích se Tomasz může spolehnout na podporu svých příbuzných. Během rozhovoru pro nSport poděkoval své partnerce Marioli, která mu pomáhá v každodenním životě. “Tohle je osoba, která mě doprovází každý den od nehody, přináší velké oběti. Když se probudím, je se mnou, když něco potřebuji, je se mnou.  Nemohu také zapomenout na svou rodinu. Mám velké štěstí, že mám kolem sebe takové lidi, jinak by bylo vše mnohem těžší.”

Připomeňme si, že Tomasz Gollob je nejlepším jezdcem v polské historii. Mnoho let reprezentoval Polsko v seriálu Speedway Grand Prix. V roce 2010 si splnil svůj celoživotní sen a stal se mistrem světa. Byl druhým Polákem, kterému se to podařilo. Získal také mnoho zlatých medailí s polským národním týmem. Bohužel v dubnu 2017 měl nehodu na motokrosu, v důsledku čehož se pohybuje na invalidním vozíku. 

Zdroj/foto: sportowefakty.wp.pl

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*