Galavečer FIM v Andoře

V neděli se uskutečnil galavečer FIM, a to v Andoře, kde se oceňovali nejlepší sportovci roku 2018. Přítomen byl i prezident Vito Ippolito. Oceněni byli dva plochodrážní jezdci – Tai Woffinden a Bartosz Smektała. Kromě ploché dráhy došlo i na trial, enduro, motocross a motocyklové závody World Superbike a MotoGP. A tak byl přítomen třeba Marc Marquez či Jonathan Rea. Svou cenu získal teprve 14 letý juniorský motokrosový mistr světa ve třídě 85 ccm Caden Braswell.

Celý galavečer mohli diváci sledovat live na fim-awards.com. 54 šampionů FIM World Champions ze šesti disciplín bylo oficiálně oceněno za své úspěchy v roce 2018. Bartosz Smektala při přebírání ceny uvedl i pár slov: ,,Jsem velmi šťastný, protože je to moje první taková medaile v mé kariéře. Děkuji sponzorům, příznivcům, rodině, mému klubu a všem, kteří mě podporují. Doufám, že se na této akci uvidíme i v příštím roce.”

U Taie Woffindena nevynechali moderátoři zmínku o jeho množství tetování. Hovořilo se o plánech na další tetování, najít volné místo však nebude snadné. Tří násobný mistr světa na galavečer dorazil se svou ženou Faye. Na podium vystoupal i Martin Smolinski coby mistr světa na dlouhé ploché dráze, Dmitry Koltakov, který se stal mistrem světa na ledové ploché dráze a Ben Ernst – mistr světa v kategorii 250 ccm.

Zdroj: fim-awards.com a sportowefakty.cz

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*