Speedway Grand Prix bez Nickiho Pedersena i Václava Milíka

V neděli odkryli pořadatelé Speedway Grand Prix jména, kterým byla udělena divoká karta. Na čtyři volná místa, která pokaždé vyvolávají diskuzi, zda je to moc nebo akorát, byli nasazeni tři jezdci, jenž se potýkali se zraněním a mistr Evropy. A opět zveřejnění jmen nezůstalo bez dlouhých diskuzí mezi fanoušky. České a slovenské diváky může těšit účast Martina Vaculíka, který měl dobrou sezónu, ale limitovalo ho zranění, a tak se do osmičky postupujících nedostal. Díky divoké kartě však v seriálu zůstává. Chybět nebude ani Patryk Dudek, který jel až do zranění skvěle. Další karta byla udělena Mateji Žagarovi, kterého často hádali i fanoušci seriálu Speedway Grand Prix. Ten kvůli zranění nenastoupil do “domácí” slovinské Grand Prix. 

Překvapením byl Leon Madsen, který uzavřel divoké karty pro rok 2019. Letošní mistr Evropy bude tedy startovat v příští sezóně nejen v SEC, ale i SGP. Tolik omílaný Nicki Pedersen bude v příštím ročníku Speedway Grand Prix překvapivě chybět. Dánský jezdec, který je buď milovaný nebo nenáviděný, se do nejlepší osmičky neprobojoval. Spousta fanoušků tipovala Pedersena právě na divokou kartu. Ta mu ale udělena nebyla. 

Zklamání přišlo i pro české fanoušky. Přestože většina již byla smířena s faktem, že česká účast v Grand Prix nebude, naděje stále trvala. Ale ani Václav Milík nebude v příštím ročníku stálým jezdcem. 

Jezdci postupující z letošního ročníku:
Tai Woffinden
Bartosz Zmarzlik
Fredrik Lindgren
Maciej Janowski
Greg Hancock
Artem Laguta
Jason Doyle
Emil Sayfutdinov

Divoké karty:
Patryk Dudek
Matej Žagar
Martin Vaculík
Leon Madsen

Jezdci postupující z Challenge:
Janusz Kołodziej
Niels Kristian Iversen
Antonio Lindbäck

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*