Václav Milík dnes v souboji o místo v Grand Prix 2019

Dnes se v osm hodin večer v německém Landshutu odjede závod Challenge, kde jezdci budou bojovat o tři místa do Speedway Grand Prix 2019. Pouze tři nejlepší postoupí do nejprestižnějšího plochodrážního seriálu a Václav Milík, v současnosti nejlepší český jezdec, je také na startovní listině. 

Má Václav Milík šanci? Přestože jsou na listině velká jména, jako např. Piotr Pawlicki, Max Fricke, Matej Žagar či Niels Kristian Iversen nebo Antonio Lindbäck, místa jsou jen tři. Milík má však šanci postupovou pozici vybojovat. Zlé jazyky tvrdí, že pardubický jezdec letos nemá nejlepší sezónu, téměř v každém závodě udělá alespoň jednu nulu, která mu pak v dobré umístění chybí. To se ukazuje jako pravda, ale pokud Milík neudělá žádnou výraznou chybu, má velkou šanci na postup. 

Václav se do Challenge dostal coby divoká karta a tak má velkou motivaci tuto kartu proměnit. Že to budou velké závody s tvrdými souboji je již teď jasné. Jak vše dopadne? To se dozvíme již dneska večer. Držme pardubické raketě palce! 

Startovní listina:

# 1 Václav Milík (CZ)
# 2 Antonio Lindbäck (SWE)
# 3 Robert Lambert (GB)
# 4 Niels Kristian Iversen (DK)
# 5 Martin Smolinski (D)
# 6 David Bellego (FRA)
# 7 Kenneth Bjerre (DK)
# 8 Craig Cook (GB)
# 9 Krzysztof Kasprzak (PL)
#10 Hans Andersen (DK)
#11 Piotr Pawlicki (PL)
#12 Max Fricke (AUS)
#13 Kevin Wölbert (D)
#14 Janusz Kołodziej (PL)
#15 Matej Zagar (SLO)
#16 Jack Holder (AUS)
#17 Res Valentin Grobauer (D)
#18 Res Max Dilger (D)

Zdroj: speedway-landshut.de
Foto: sport.aktualne.cz

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*