Čtvrté pokračování extraligy družstev ve Slaném

Pokračování nejvyšší tuzemské soutěže plochodrážních týmů pokračuje čtvrtým kolem ve středu 20. června 2018 od 18:00 hodin na plochodrážním stadionu ve Slaném. O titul budou bojovat celky AK Markéta  Praha, AMK ZP Pardubice, AK 3ton Slaný a SC Žarnovica. První závod se konal na pražské Markétě, druhý ve slovenské Žarnovici a prozatím ten poslední v Kopřivnici. Pardubický závod, který se měl konat dne 17. května 2018 byl kvůli dešti odvolán a přesunul se na náhradní termín, kterým je středa 27. června 2018.
 
Vedoucím týmem je prozatím AK Markéta Praha, vedená Tomášem Topinkou, která má v sestavě zkušené duo Josef Franc – Matěj Kůs a dále na soupisce figuruje Holub a Smetana. Tentokrát nebudou v sestavě dva junioři, nýbrž jen jeden, tým sází na Petra Chlupáče. Pardubická Zlatá přilba, vedená Lubomírem Vozárem, je zatím za druhé příčce se ztrátou jediného bodu. Velkou oporou tohoto týmu je Václav Milík, kterému sekunduje Hynek Štichauer. Zahraničními posilami tohoto týmu bude Tomasz Jedrzejak. Domácí AK 3ton Slaný je zatím na třetí příčce průběžného pořadí. Manažer Milan Mach tradičně sází na dvojici Eduard Krčmář – Jakub Jamrog, ve výborné formě v poslední době jezdí Zdeněk Simota. Sestavu doplní “půjčený” pražský junior Hájek. Slánský 3ton bude chtít před domácím publikem navázat na vítězný závod z druhého kola v Žarnovici.
Slovenský zástupce v Extralize družstev, celek SC Žarnovica, zatím výrazně do pořadí na stupních vítězů nezasáhl. Manažer Ján Daniel především postrádal hvězdu Martina Vaculíka, který si na začátku sezony v anglické lize přivodil zlomeninu kotníku, v současné době je již v plném tréninkovém zatížení, přesto v sestavě ve Slaném nebude. Oporou klubu bude pro tentokrát Milen Manev. Ve Slaném lze opět očekávat vyrovnaný průběh závodu který uzavře první polovinu sedmidílného seriálu.

Přijďte tedy zítra v podvečer podpořit svůj oblíbený klub na slánský stadion. Pořadatel akce před zahájením závodu poděkuje k významnému životnímu jubileu Karlovi Ležákovi, čestnému předsedovi klubu a bývalému vrcholnému funkcionáři klubu. Poděkování se dostane i Miloslavu Vernerovi, bývalému československému reprezentantovi, později státnímu trenérovi, který řadu let zastupoval český plochodrážní sport ve vrcholných funkcích mezinárodní motocyklové federace. 

Oficiálně nahlášené sestavy:
AK 3ton Slaný
1 Eduard Krčmář
2 Filip Hájek
3 Jakub Jamrog
4 Zdeněk Simota
17 –neobsazeno–

AMK ZP Pardubice
5 Tomasz Jedrzejak
6 Josef Novák
7 Hynek Štichauer
8 Patrik Mikel
18 Václav Milík

SC Žarnovica
9 Jakub Valkovič
10 Ján Mihálik
11 David Pacalaj
12 Michal Tomka
19 Milen Manev

AK Markéta Praha
13 Zdeněk Holub
14 Ondřej Smetana
15 Petr Chlupáč
16 Matěj Kůs
20 Josef Franc

   Foto a zdroj: AK 3ton Slaný

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*