Hájkovi utekl postup do finále MS juniorů při rozjezdu

Dnešní den se konali tři semifinálová kola MS juniorů. Jedním z nich bylo i semifinále v Liberci. Tam startovali i domácí junioři – Filip Hájek, Patrik Mikel a nakonec i Pavel Čermák, který zastoupil Jacoppetiho, ten na liberecký stadion vůbec nedorazil. Nejlépe z českých závodníků dopadl Filip Hájek, který skončil na první nepostupové pozici. 

Závod začal v 15 hodin slavnostním nástupem. Poté do první jízdy nastoupil Patrik Mikel, který bral hned plný počet bodů. Ve čtvrté jízdě startoval Filip Hájek, který nakonec nestačil pouze na Daniela Kaczmareka. Náhradník za Jacoppetiho, Pavel Čermák, v první jízdě skončil poslední, v páté si dojel pro jeden bod, a to když Niklas Säyriö upadl ve třetím kole. Pro bod by si Čermák dojel nejspíše i tak, neboť Säyriö upadl z posledního místa. Poté již Čermák nebodoval.

Naopak Filip Hájek si svůj výkon vylepšil v páté jízdě, když jízdu vyhrál. Patrik Mikel v jízdě šesté nebodoval. V desáté jízdě si Patrik doslova vybojoval jeden bod po boji s Torresim. Stejný výkon měl v jízdě dvanácté i Hájek, který byl na první pozici, kterou bohužel neudržel a dojel až na třetím místě. 

V jízdě čtrnácté si porovnali síly oba Češi. V tomto duelu dopadl lépe Mikel, Drabik byl vyloučen za letmý start a dotknutí pásky, startoval proto i František Klier, který však dojel poslední. Hájek, který vystartoval první povolil atakům Mikela. Nakonec všem “vypálil rybník” Patrick Hansen.

Mikel své dva body zopakoval v osmnácté jízdě, Hájek v jízdě devatenácté zvítězil. Vítězství však předcházelo drama v podobě pádu, který zavinil Argentinec Torresi, který se dotkl zadního kola Hájka a oba upadli na dráhu. Přestože Hájek vstal a do depa odešel po svých, Torresi byl převezen do nemocnice. Poslední zprávy nasvědčují tomu, že by měl být v pořádku a do nemocnice byl převezen pouze z preventivních důvodů na kontrolu. 

Protože Filip Hájek vybojoval celkem 10 bodů a měl bodovou shodu s Wajtknechtem a Škorjou, následoval rozjezd o poslední postupovou pozici. Jistotu měl Patrick Hansen, Maksym Drabik i Daniel Kaczmarek. Přestože Hájek jel dnes velmi dobře, nestačil na Nicka Škorju a tak zůstal na první nepostupové pozici. K trojici šťastlivců se připojil právě Škorja. 

Druhý rozjezd byl snad již symbolický, a to když se rozjížděl Drabik s Kaczmarkem o druhé místo. Zdálo se, že rozjezd přijde zbytečný i Polákům, který jízdu pojali “zábavnou” formou pro fanoušky a celé čtyři kola jeli po zadním kole. Nakonec cílem projeli téměř totožně, na výsledek proto bylo nutné si počkat. Nakonec skončil druhý Kaczmarek, Drabik se spokojil s třetím místem.

Výsledky:
1. Patrik Hansen – 14 (3,3,2,3,3)
2. Daniel Kaczmarek – 12 + 1. v rozjezdu (3,3,2,2,2)
3. Maksym Drabik – 12 + 2.  v rozjezdu (3,3,3,T,3)
4. Nick Škorja – 10 + 3 (R,2,3,3,2)
5. Filip Hájek – 10 + 2 (2,3,1,1,3)
6. Zach Wajtknecht – 10 + 1 (2,1,3,3,1)
7. Mattia Lenarduzzi – 9 (0,1,2,3,3)
8. Patrik Mikel – 8 (3,0,1,2,2)
9. David Pacalaj – 8 (2,2,2,1,1)
10. Sandro Wasserman – 7 (2,0,1,2,2)
11. Emil Millberg – 6 (1,2,3,R,Fd)
12. Niklas Säyriö – 4 (1,F,R,2,1)
13. Alejandro Lucas Torresi – 3 (Fd,2,0,1,Fd)
14. Steven Labouyrie – 3 (1,1,1,R,F)
15. Gaétan Stella – 2 (1,0,0,1,0)
16. Pavel Čermák – 1 (0,1,0,0,F)
17. František Klier – 0 (0)

Více fotografií již zítra na facebookových stránkách SpeedwayNews CZ!

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*