Průběh příprav Speedway Grand Prix

Tiskové konference v pražském klubu Lávka se zúčastnili i Eduard Krčmář a Josef Franc. Oba mají za sebou kvalifikační kolo do SGP, které absolvovali ve slovenské Žarnovici. I když oba získali velmi pěkné umístění – Eduard Krčmář paté místo a Josef Franc místo osmé – na postup to bohužel nestačilo. V italském Lonigu bojoval o postup Václav Milík. skončil sice také na pěkném pátém místě, ale to bohužel na postup nestačilo.  Nutno zmínit, že Josef Franc si převzl bronz z Terenzána a tím získal i postup do dalšího kola prestižního závodu Speedway European Championship (SEC).

Vstupenky na sobotní závod jsou již téměř vyprodané, na Markétě byla, stejně jako loni, přistavena tribuna. Přípravy na závod jsou v plném proudu. Před stadionem je již od 15:30 hod. plánována malá fanzóna, kde budou hrát kapely. Své brány stadion otevře v 16:30 hodin. V Monster Energy stanu bude přiravena autogramiáda a od 17:10 hodin čeká diváky oficiální autogramiáda Grand Prix, které se zúčastní Václav Milík, Emil Sayfutdinov, Niels Kristian Iversen a Chris Holder. Letos bude autogramiáda prodloužena o pět minut, aby bylo uspokojeno co nejvíc fanoušků, kteří mají zájem o podpisy jezdců do svých programů (v kterém bude vyhrazena stránka právě pro autogramiádu). Na hlavní ploše stadionu vystoupí mažoretky střídavě s hudebním tělesem. 

Slavnostní nástup je naplánován na 18:45 hod., první jízda odstartuje v 19:04 hodin. Tradiční ohňostroj po skončení závodu  bude odpálen ještě před tiskovou konferencí.

Páteční trénink je plánován od 17:00 hodin, brány stadionu se otevřou v 16:15 hodin.

Pokud si chcete plochodrážní víken pořádně užít, nenechte si ujít v neděli, na stadionu Markéta  závod první ligy. Pořadatelé apelují na diváky, aby vzhledem k omezeným možnostem parkování u stadionu a „modrým“ parkovacím zónám v okolí, využili pro cestu na stadion metro, stanice Petřiny je v blízkosti stadionu. Rovněž je možné využít tramvaj nebo autobus.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*