Úterní extraliga v Praze přivítá i cizince

Zítřejší extraliga, která se uskuteční na stadionu Markéta od 18 hodin, již zná svou startovní listinu. Na start se postaví nejen česká plochodrážní elita, ale i nadějní junioři a čtveřice zahraničních jezdců, na které sází všechny týmy kromě toho pražského. Tomáš Topinka se už na tiskové konferenci nechal slyšet, že chce dát prostor především jezdcům AKM, a to i juniorům. To potvrdil, když obsadil dvě místo juniorskými závodníky, přestože podle pravidla stačí nominace jednoho. 

AK 3ton Slaný má tým složený z několika “jinochů”. Domácí bude jen Eduard Krčmář. Posilou ze zahraničí bude již, slánským fanouškům velmi známý, Jakub Jamrog. AMK ZP Pardubice do juniorského postu nasadili Josefa Nováka, chybět nebude ani česká hvězda Václav Milík, Hynek Štichauer či srdcař Jaroslav Petrák. Celou sestavu pak bude určitě bodově jistit Patryk Dudek. I Speedway Club Žarnovice vsadil na posily ze zahraničí, a to hned dvě – Andrije Kobrina a Adriana Galu. 

Podle startovní listiny to vypadá na vyrovnaný souboj a jen málokdo si troufá uhádnout vítěze. Přestože pardubický tým má velmi silnou sestavu, vítězství jisté rozhodně nemá. Kdo bude vítězem prvního kola Extraligy družstev? Může vyhrát pražský klub s kompletně českou sestavou? To se dozvíme již zítra od osmnácti hodin! 

AK Markéta Praha
1 Zdeněk Holub
2 Filip Hájek
3 Matěj Kůs
4 Josef Franc
17 Jan Kvěch

AK 3ton Slaný
5 Eduard Krčmář
6 Martin Málek
7 Zdeněk Simota
8 Petr Chlupáč
18 Jakub Jamrog

AMK ZP Pardubice
9 Josef Novák
10 Václav Milík
11 Patryk Dudek
12 Hynek Štichauer
19 Jaroslav Petrák

SC Žarnovica
13 Patrik Búri
14 Andrij Kobrin
15 David Pacalaj
16 Jakub Valkovič
20 Adrian Gala

Vstupné:
Dospělý 150 Kč
Student, senior 100 Kč
Děti 10-15 let 50 Kč
Děti do 10 let zdarma

Foto: Jan Jack Kobzáň

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*