Soutěž Speedway Best Pairs odstartovala v Toruni

Závody Speedway Best Pairs odstartovaly dnes v polské Toruni. Na start se mimo jiné postavil i Václav Milík, spolu s Glebem Chugunovem a Maxem Frickem za Starkom Racing Team. Termín byl přesunut ze soboty na neděli a závody začali už v 15 hodin. Na tribunách bylo velké množství fanoušků, v číslech okolo 4 tisíc. 

První jízdu vyhrál bez ztráty bodu tým Fogo Power, kde startovala dvojice Jarosław Hampel a Emil Sayfutdinov. Do druhé jízdy nastoupil Václav Milík s Glebem Chugunovem, kde jim byli protivníci Greg Hancock a Paweł Przedpełski. Milík měl raketový start a usadil se na první pozici. Pokoušel se ho atakovat Greg Hancock z druhého místa, avšak neúspěšně a tak pardubický jezdec vyjel svému týmu tři body. Bohužel ho bodově nepodpořil Chugunov a tak se nakonec jednalo o remízu 3:3.

Další, kde startoval Starkom Racing Team, byla jízda pátá, kde byl ruský jezdec nahrazen Maxem Frickem. To se ukázalo jako dobrý tah, neboť si Fricke dojel pro vítězství. Václav Milík tentokrát neměl tak dobrý start a dojel si pro jeden bod. Team Bauhaus byl v oslabení, jelikož Jacob Thorssell doplatil na svou netrpělivost a najel do pásky, za což byl vyloučen. O dvě jízdy později se opět na startu objevily červenožluté barvy, které značily jízdu Václava Milíka a Maxe Frickeho, který opět nahradil mladého Rusa. Max přivezl týmu z jízdy plný počet bodů, Milík tentokrát nebodoval, Patryk Dudek a Piotr Protasiewicz si své pozice za australským jezdcem velmi dobře uhlídali.

Nejlepší český jezdec současnosti si polepšil v jízdě desáté, kdy nastoupil spolu s Chugunovem. Václav Milík bojoval o první místo, ale tři body nakonec ukořistil Leon Madsen. Čech tak dojel se dvěma body, Rus opět nebodoval.

Nejlépe si po čtyřech sériích, s náskokem pěti bodů, vedl tým Fogo Power ve složení Hampel, Sayfutdinov, Kołodziej. Pomyslné druhé místo si držel Trans MF Pro Race Team, za který startovali Smolinski, Madsen a Lebeděvs. Starkom Racing Team držel s tímto týmem velmi dobré tempo.  

Do patnácté jízdy nastoupil Václav Milík společně s Maxem Frickem a jezdci z Fogo Power, kde Hampela nahradil Kołodziej. Sayfutdinov tentokrát neměl přemožitele a připsal si na své konto první tři body. Za ním se držel Václav Milík, který na první místo sice nedosáhl, ale přivezl cenné dva body. Naopak Max Fricke překvapivě nebodoval, a tak z téhle jízdy vyšel vítězně tým Fogo Power.

Po patnácté jízdě následovaly dvě semifinále. V prvním semifinále startoval Starkom Racing Team (Václav Milík a Max Fricke) a Fogo Power (Jarosław Hampel a Emil Sayfutdinov) a v druhém semifinále bojovaly týmy Monster Energy Speedway Team (Greg Hancock a Paweł Przedpełski) a Trans MF Pro Race Team (Martin Smolinski a Leon Madsen).

V prvním semifinále skvěle odstartoval pardubický jezdec, který na svou vedoucí pozici nikoho nepustil. Za ním dojel Emil Sayfutdinov a Jarek Hampel, Max Fricke nebodoval a jednalo se o bodovou remízu. V tom druhém pak zvítězil s plným počtem bodů z jízdy tým Trans MF Pro Race Team. Greg Hancock za Monster Energy nebodoval a Paweł Przedpełski vyjel jeden bod. Do finále postoupil tým Trans MF Pro Race Team a tým Fogo Power, který nakonec potvrdil roli favoritů a zvítězil s plným počtem bodů z jízdy.

Speedway Best Pairs pokračuje 20. dubna v polském Rzeszówě a zakončený bude 10. května v německém Landshutu.

Výsledky (1. kolo, 25.3.2018 Torun)

1. Fogo Power – 30 bodů
3 Jarosław Hampel 14 (3,2,3,3,-,1,2)
4 Emil Sayfutdinov 15 (2,1,2,2,3,2,3)
14 Janusz Kołodziej 1 (1)

2. Trans MF Pro Race Team – 23 bodů
11 Martin Smolinski 4 (0,-,-,1,1,2,0)
12 Leon Madsen 19 (3,3,3,3,3,3,1)
18 Andžejs Lebeděvs 0 (0,0)

3. Monster Energy Speedway Team – 17 bodů
7 Greg Hancock 8 (2,3,-,1,2,0)
8 Paweł Przedpełski 8 (1,1,2,-,3,1)
16 Jack Holder 1 (1,0)

4. Starkom Racing Team – 17 bodů
5 Václav Milík 11 (3,1,0,2,2,3)
6 Gleb Chugunov 0 (0,-,-,0)
15 Max Fricke 6 (3,3,0,0)

5. eKantor.pl Team – 11 bodů
1 Piotr Protasiewicz 5 (1,0,1,1,2)
2 Patryk Dudek 6 (0,2,2,2,0)
13 Grzegorz Zengota – nestartoval

6. Team Bauhaus  – 10 bodů
9 Andreas Jonsson 7 (1,2,0,3,1)
10 Jacob Thorssell 3 (2,T,1,0,0)
17 Wiktor Lampart – nestartoval

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*