Tomasz Gollob se vrací z Číny

Už žádná akupunktura? Tomasz Gollob se vrací  z Číny.  Dnes bylo plánováno, že Tomasz Gollob přistane ve Varšavě. Tomasz i jeho tréninkový tým přestal věřit v akupunkturu a bude hledat nová řešení.

Tomasz po téměř dvou měsících léčby dospěl k závěru, že tato metoda nefunguje. V této situaci se rozhodl vrátit do Polska. Na jeho žádost Nadace PZM, která platí let i překladatele, předala letenky na 15. března. Dnes ráno měl Gollob přistát na varšavském letišti.

Rozhodnutí polského mistra je diskutabilní, protože čínští lékaři si myslí, že náročná rehabilitace může v průběhu času vést k významnému zlepšení. Thomas však pravděpodobně přestal věřit v akupunkturu jako metodu efektivní léčby. Možná se to změní, když se vrátí do své země a lékaři v Bydhošťi provedou vyšetření. Následně budou schopni přesně odpovědět na otázku, zda došlo ke změně k lepšímu.

Gollobovým největším problémem není to, že se pohybuje na invalidním vozíku, ale jeho spastická bolest, která ho znepokojuje. S tou opravdu bojuje a právě akupunktura mu měla pomoci. Po první fázi léčby se však bolesti zvýšily a jedinou známkou zlepšení byla reflexe nohou. To Gollobovi však nestačilo. V současné době je jedinou alternativou operace páteře v USA, která stojí téměř milion dolarů a na účtu nadace PZM neexistuje žádný takový fond.

Stav Tomasze budeme i nadále sledovat a doufáme, že se pro jeho zranění najde řešení, které povede k výraznému zlepšení.

Zdroj: sportowefakty.wp.pl
Foto: gazetakrakowska.pl

 

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*