Tomasz Gollob pokračuje v léčbě v Číně

Tomasz Gollob po těžkém úrazu na motokrosové trati  trpí nesnesitelnými bolestmi, a proto se rozhodl zahájit léčbu těchto obtíží  v Číně. V listopadu si člen dozorčí rady MRGARDEN GKM-in Grudziadz Zbigniew Fijałkowski uvědomil, během rozhovoru s prezidentem polské extraligy Wojciechem Stępniewskim o zdraví Golloba, že Grudziadz je napojen na Nanning, kde by mohl Gollob být  v péči odborníků, kteří by ho zbavili bolestí. 

Návrh  byl předložen prezidentovi Grudziądzu, Robertu Malinowskému. Během několika dní byly lékařské záznamy odeslány do Nanningu. Čínští lékaři sdělili, že jsou schopni  Tomaszovi pomoci. 46-letý jezdec již na konci roku 2017 oznámil, že nevidí důvod pokračovat v léčbě tradiční medicínou. 

“Hledám každou možnost k vyřešení svého problému. Dokončil jsem nemocniční fázi a hledám, kde bych mohl zahájil další, která může skončit v nějaké klinice na Dálném východě nebo někde jinde. Budu tak dlouho hledat, dokud nenajdu někoho, kdo bude schopen vyléčit nebo alespoň zmírnit mé bolesti. Denní život se spasticitou (nekontrolované svalové napětí, které může trvat mnoho hodin) je nemožný. Neumím si představit, že se s tím v příštích měsících nebo v příštím roce nebudu moci vypořádat,” říká bývalý kapitán polského národního týmu.

Použití metod přírodní medicíny, včetně akupunkturní léčby je zaměřeno na zmírnění bolesti, což je v současné době prioritní otázkou v procesu rehabilitace individuálního mistra světa v roce 2010. “Bolest, která mě doprovází, je pro člověka nesnesitelná. Přirovnal bych ji  například k elektrickému šoku. Bolest je tak velká, že to nemohu popsat. Je to druh neuropatické bolesti, která mi neumožňuje fungovat, rehabilitovat po nehodě a spát v noci. Nocí jsou nejhorší, každé přemístění přikrývky je utrpením,”  řekl Gollob v předvánočním rozhovoru s Marcinem Feddemem z Polsat Sport.

V pondělí ráno, nejlepší polský jezdec doprovázen manažerem Thomasem  Gaszynskim  a Zbigniewem Fialkowskim, odjel na letiště ve Varšavě, odkud odletěl na kliniku. Prozatím není možné stanovit, kolik času  v Číně stráví. “Jsem v nemocnici po počátečním prohlídce. Zítra bude porada s lékaři. Pozítří  začíná terapie. Cesta byla dlouhá. S pozdravem,” napsal Gollob v úterý ve zprávě společnosti Fiałkowski. Sportovec z Bydgoszcz poznamenal, že tato zpráva je také adresována všem fanouškům, kteří mu drží pěsti, aby se uzdravil.

Grudziądz a Nanning již několik let spolupracují v oblasti výměny zdravotnického personálu a zkušeností. Polské město se už dlouho připravuje na to, aby v nemocnici Regionální specialista, otevřelo kliniku pro boj proti bolesti na základě tradičních čínských metod léčby.

Držíme pěsti i dál – drž se, Tomaszi.

zdroj: expressbydgoski.pl
foto: sport.pl

 

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*