Dočkáme se českých ledů? Závody byly na tento víkend zrušeny

Letošní zima je v České republice mírná, a přestože se minulý víkend radovali majitelé většiny sjezdovek z nového sněhu, ledům se nedaří. Na sobotu a neděli byly plánovány dva závody. V sobotu se mělo uskutečnit Mistrovství ČR družstev v Račicích, o den později měly Holice v Čechách hostit MČR jednotlivců.

Bohužel, pokud se někde objeví led, nemá dostatečnou sílu a někde toky nezamrzají vůbec. Proto se Petr Moravec musel uchýlit k opakovanému vyjádření: „Je mi nesmírně líto, že budete v následujících větách číst to, co jste zde četli na počátku minulých týdnů.
Opět Vás musím informovat, že ve dnech 27.-28.01. 2018 se v České republice neuskuteční žádný závod na ledové ploché dráze.
Dnes mi tuto skutečnost všichni pořadatelé potvrdili, že v tuto chvíli nemají dostatečnou sílu ledu (pokud nějaký vůbec mají) a předpověď počasí nedává ani v dalších dnech záruky pro organizaci závodu. Děkuji všem co se podílejí na této činnosti a věřím, že začátkem února nám bude počasí přát.”

Zdá se, že se letošní rok již českých ledů nedočkáme. Přesto jsou na programu plánovány další dva závody. Jedná se o Mělice a Hamr na Jezeře, kde se 3. a 4.2. mají odjet družstva. Zda alespoň tentokrát počasí dovolí závody uspořádat, to je pro tuto chvíli velká neznámá. O průběhu těchto závodů Vás budeme informovat. 

Foto: Fb Ice Speedway ČR

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*