Sobotní rozlučkové odpoledne přivítalo v Kostěnicích i známá plochodrážní jména

V sobotu v Kostěnicích bylo opět živo. Konala se zde rozlučka se sezónou 2017. Na našich facebookových stránkách jste již v neděli mohli zahlédnout galerii ze sobotního odpoledne. Jak to vše probíhalo?

Začátek rozlučkového odpoledne byl naplánován na 14 hodinu. Přesto spousta lidí dorazila již před avizovanou hodinou. Mezi diváky se objevil například pražský jezdec Zdeněk Holub, nechyběl ani pardubický Josef Novák, který výjimečně plnil taktéž úlohu diváka. Nechyběli ani bratři Drymlové. Celým dnem vládla přátelská atmosféra a po slavnostním nástupu jezdců všech kategorií se na dráhu vrhli první závodníci.

V nejmladší kategorii dominovala jediná slečna závodu – Denisa Maclová, která nedala svým kolegům na celkové vítězství šanci. Spolu s Deniskou soutěžili v kategorii Jakub Jirout (2. místo), Matěj Lát (3. místo) a Karel Matějíček (4. místo). 

V hlavní kategorii – Speedway – vyhrál František Klier. V této kategorii se uvedli i Dan Macl (2. místo), Martin Lehký (3. místo), Stanislav Buňka (4. místo), Michal Krejčí a Jan Vaňátka. Poslední dva zmínění měli shodný počet bodů (1 bod). Svůj bodový zisk však nestačili nijak zvednout, neboť je ve své druhé jízdě potkal pád. Jan Vaňátka, který upadl v zatáčce, se po pádu relativně rychle oklepal. Větší péči bude potřebovat především jeho motocykl, a tak do dalších jízd Honza již nenastoupil. 

Druhý pád se nevyhnul Michalu Krejčímu, který dopadl hůře než Vaňátka. Michal se při pádu nevyhnul startovacímu zařízení a nutný byl příjezd lékařů. Ti si Michala na nosítkách, za potlesku všech zúčastněných, odnesli do sanity a jezdec byl odvezen do nemocnice. Michal je potlučený, nevyhnuli se mu ani zlomeniny a jiná úskalí a momentálně je na oddělení JIP. Přejeme mu hodně sil a  rychlé uzdravení! Držíme palce za celý tým SpeedwayNews!

V kategorii Flattrack  se jezdci pádům vyhnuli a s velkým přehledem zvítězil Pavol Pučko. Druhé místo obsadil Jiří Kraus, třetí skončil Aleš Duben, předposlední pozice patřila Jakubovi Matějíčkovi a pátou příčku obsadil Jan Tůma. 

Přestože v Pardubicích, na rozlučce Václava Milíka, byl Hynek Štichauer viděn v civilu, do Kostěnic přijel plně vybaven a dráhu několikrát otestoval. S plným nasazením se proháněl po kostěnickém ovále, kde rozhodně nejezdil na půl plynu. Volných jízd využil i mechanik Maxe Frickeho – Pavel Fuksa či nezmar Vladimír Višvader.

Rozlučkový závod se velmi vydařil a ti, co si nechali odpoledne v Kostěnicích ujít nemusí zoufat. Srandamač 2018 jistě odstartuje příští rok znovu v plné síle. 

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*