Memoriál Luboše Tomíčka opět porazil déšť. Nedojetý závod vyhrál Max Fricke

49. Memoriál Luboše Tomíčka skončil předčasně. Stejně jako minulý rok, i tento spláchl déšť. Pokrok to přeci jen byl, nedojelo se pouze 12. jízd, jak tomu bylo loni, ale jízd šestnáct. Dorazil i slušný počet diváků, kteří se na tribunách chránili pláštěnkami či deštníky. Deštivý závod vyhrál s maximálním počtem bodů Max Fricke. Nejúspěšnějším Čechem byl Eduard Krčmář na čtvrtém místě.

Závod odstartoval v 19 hodin slavnostním nástupem jezdců. Společně s nástupem začal sílit déšť a diváci začali čím dál více vytahovat deštníky, pláštěnky, prostě cokoliv, co je uchránilo před deštěm. Přesto většina fanoušků vytrvala a fandění českým jezdcům nesláblo. Do chvíle, kdy domácí závodníky začala provázet smůla. Ta se vyhnula pouze Eduardu Krčmářovi, který skončil na krásném čtvrtém místě. 

První série se pro české závodníky vyvíjela velmi dobře. Přestože Josef Franc dojel v první jízdě na třetím místě, Václav Milík v jízdě druhé dojel druhý a šance na vítězství domácích jezdců se zvyšovaly. Třetí jízdu vyhrál Eduard Krčmář, vítězství Krčmáře podpořil v následující jízdě i Matěj Kůs. 

Do druhé série nastoupil jako první Václav Milík, který dobře vyrazil, po velkém souboji s Glebem Chugunovem, Maxem Fricke a Sebastianem Ulamkem skončil na poslední příčce a do cíle již nedojel. Tento hořký fakt se fanouškům příliš nelíbil, chuť jim však spravil Matěj Kůs v šesté jízdě, když porazil Edu Krčmáře, Michaela Härtela a Josefa France.

Třetí část základních jízd neviděli diváci jako příliš šťastnou. Déšť stále padal a prognózy pro závod nebyly příliš přívětivé. Přesto závodníci do rozjížděk nastoupili. V deváté jízdě se na startu poprvé za večer objevil náhradník Ondřej Smetana, jako náhrada za Andrease Jonssona. Smetana skončil třetí, když se Jürgensen poroučel k zemi. Josef Franc se v následující jízdě střetl s defektem svého motocyklu. Václav Milík si dokroužil pro jeden bod. Z jízdy odstoupil v průběhu kola i Matěj Kůs. A tak se český úspěch začal pomalu rozpadat.

Následovala krátká úprava dráhy a čtvrtá série. K Matěji Kůsovi si však museli diváci napsat opět R, neboť jízdu znovu nedokončil. Josef Franc v jízdě čtrnácté porazil mladý ruský talent Gleba Chugunova i Kennetha Jürgensena. Nestačil pouze na Petera Kildemanda. V patnácté jízdě se opět svezl náhradník, tentokrát Zdeněk Holub. Ten si dojel pro krásné dva body, před Danielem Gappmaierem a Václavem Milíkem (R). Porazit se nepovedlo pouze Edu Krčmáře.

Předčasná poslední jízda závodu, šestnáctá, přivítala na start kompletní zahraniční čtveřici – Ulamka, Härtela, Pieszczeka a Pavlice. Vítěz zlaté přilby z roku 2015, Jurica Pavlic si dojel pro vítězství a potvrdil tak třetí místo v závodě.  

Po úpravě dráhy přišel verdikt – 49. ročník Memoriálu Luboše Tomíčka předčasně končí. Dráha podle moderátorů akce začala být nesjízdná až nebezpečná a déšť příliš neslábl. A tak se vítězem stal Max Fricke, který ani jednou za závod nechyboval. Jedna chyba stála Petera Kildemanda vítězství a umístil se na druhé příčce. Třetí pozici zaujal Jurica Pavlic.

Nejlepším českým závodníkem se stal Eduard Krčmář s devíti body, skončil těsně pod stupni vítězů. 

Výsledky:
1. Max Fricke 12 (3,3,3,3)
2. Peter Kildemand 11 (3,3,2,3)
3. Jurica Pavlic 9 (0,3,3,3)
_____________________________
4. Eduard Krčmář 9 (3,2,1,3)
5. Krystian Pieszczek 8 (2,2,3,1)
6. Nicolas Felipe Covatti 7 (1,2,2,2)
7. Matěj Kůs 6 (3,3,R,R)
8. Peter Ljung 6 (2,1,2,1)
9. Sebastian Ulamek 5 (1,1,3,R)
10. Michael Härtel 5 (0,1,2,2)
10. Gleb Čugunov 5 (2,2,0,1)
12. Josef Franc 3 (1,0,R,2)
13. Václav Milík 3 (2,R,1,R)
14. Daniel Gappmaier 3 (0,1,1,1)
15. Zdeněk Holub 2 (2)
16. Andreas Jonsson 1 (1,R,-,-)
17. Ondřej Smetana 1 (1)
18. Kenneth B. Jürgensen 0 (0,R,F,0)

Zdroj (výsledky): Speedwaylive.eu

 

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*