O vítězi druhého semifinále MS 250 ccm rozhodl až rozjezd

Druhé semifinále, které odstartovalo v 18 hodin bylo prodlouženo hned na začátku. Nepříjemný pád a opakovací jízdy protáhly první sérii jízd o několik minut. Pádů a defektů bylo v závodě hned několik a ani v druhém semifinále se příliš nedařilo českému jezdci Danielu Šilhánovi. 

Přestože první jízdu zakončil třemi body, dvě nuly v jeho posledních dvou jízdách mu brány finále zavřelo. Sedm bodů sice stačilo na postup, ale závodníků se sedmi body bylo pět a pouze jedno zbylé postupové místo. Šilhán z rozjezdu vyšel nejhůře – pádem a spokojit se musel s 11. místem.

Zato Philip Hellström Bangs ze Švédska jel perfektní závod, stejně tak Ben Ernst, který měl po základních jízdách stejný počet bodů jako Švéd. O nejvyšším stupni vítězů rozhodl rozjezd, který zvládnl Bangs na “jedničku”. 

Úterní závod končil až se setměním a dělil jezdce na dva týmy. Ti, kteří se radovali z postupu do finálového závodu a ti, kteří nezakrývali ve svých tvářích smutek. A právě pro ně byl v tu chvíli nejdůležitější Greg Hancock, který rozesmutnělé jezdce povzbuzoval. 

Startovní listina na čtvrteční finále:

1 Henrik Lorentsen
2 Alexander Kaibushev
3 Keynan Rew
4 Leon Flint
5 Jonas Knudsen
6 Karol Zupinski
7 Sebastian Blakkilt
8 Colton Hicks
9 Ben Ernst
10 Philip Hellstrom – Bangs
11 Celina Liebman
12 Wiktor Lampart
13 Mads Dalum
14 Jedd List
15 Petr Chlupáč
16 Viljami Lappi
_______________________
17 Sebastian Palmese
18 Daniel Šilhán

Připomínáme, že závod začíná v 18 hodin.  Stadion se otevře od 16:00 hod., od 16:30 hod. mohou diváci využít přístupu do depa závodních strojů. Od 17:15 je plánována autogramiáda všech šestnácti jezdců. Autogramiády se zúčastní i Greg Hancock.

FOTO: www.masarna.nu

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*