Kopřivnická plochá dráha je opět “na nohou”

Většina fanoušků zaznamenala v posledních měsících problémy s plochou dráhou v Kopřivnici. Vypadalo to, že všem zůstane jen pěkná vzpomínka na plochodrážní časy a po stadionu budou nově pobíhat fotbalisti a atleti. Klub, fungující už od roku 1954, nenechal nic náhodě a o budoucnost ploché dráhy v Kopřivnici se začal prát. A jak se zdá, boj nebyl marný a začíná přinášet “první ovoce”.

Kopřivnický stadion se přihlásil do akce “Plánujeme společně”, která by měla dopomoci k tomu, aby se o zachování ploché dráhy začalo více zajímat město. Minulý týden navíc na dráhu vyjela těžká technika a dovozil se zbývající materiál. Město na rekonstrukci letního stadionu v Kopřivnici dotace nedostalo, a to byl další krok k tomu, aby se tamní pořadatelé nevzdávali. Radnice podala návrh na pronájem stadionu pro konání plochodrážních závodů a podmínky, které si klade, nejsou nesplnitelné. AK PD Kopřivnice podpořili Auto klub Markéta, prezident Autoklubu AČR – Jan Šťovíček i Speedway Club Žarnovica.

Zdá se, že největší bouřka je zažehnána. Plochá dráha v Kopřivnici zůstává a již 25.6. se uskuteční Přebor ČR jednotlivců a Memoriál Michala Matuly.

V poslední době se v České republice začalo myslet na další generace jezdců a zřizovat plochodrážní školky a školy. Stejnou vizi mají i v Kopřivnici. Pořadatelé by rádi vybudovali malý ovál pro plochodrážní nováčky. Jednalo by se také o výchovu plochodrážní mládeže.
Tým SpeedwayNews.cz přeje AK PD Kopřivnici ať vzkvétá.

Kalendář akcí na kopřivnické dráze:
3.6.2017 Trénink
25.6.2017 Přebor ČR jednotlivců + Memoriál Michala Matuly
29.7.2017 MČR Flattrack + MČR na ploché dráze 250 ccm
9.9.2017 Volný mezinárodní závod

Plánované akce (termín bude doplněn):
Výstava plochodrážní historie v Kopřivnici
Motorkářské odpoledne
Závěr sezóny 2017

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*