Neporažený Drabik zvítězil v Pardubicích

Dnes se v Pardubicích odjelo kvalifikační kolo Mistrovství světa juniorů do 21 let, v kterém se představili i tři čeští jezdci. Na postup jejich výkony nestačili, zvítězil polský favorit Maksym Drabik.

Letní počasí vytáhlo diváky na svítkovský ovál, aby podpořili Patrika Mikela, Zdeňka Holuba a Josefa Nováka v boji za postupem do MS juniorů. České oslavy se nekonaly, státní hymna zazněla pouze při slavnostním nástupu.

V první jízdě se představil Josef Novák, pardubický junior, pro kterého byla účast v kvalifikačním kole Mistrovství světa velkým přínosem. Z jízdy bod nevybojoval, Mostovyk, Fienhage a Wennestam byli silnými soupeři. Druhá jízda závodu byla startem excelujícího výkonu Maksyma Drabika. Ten si vyjel první tři body, když za sebou nechal Australana Kurtze, Dána Jeppesena a Slovince Škorju. Třetí jízda se neobešla bez vyloučení pro nezvládnutí dvouminutového limitu. Vyloučen byl Argentinec Christian Zubillaga, Patrik Mikel měl tak v jízdě o soupeře méně. Dokázal vybojovat dva body a šance na postup nebyly ztraceny. V poslední jízdě první série se předvedl divákům Zdeněk Holub spolu s Dominikem Kuberou, Patrikem Hansenem a Jakem Turnerem. Holub dokázal porazit pouze posledního zmíněného, dovezl si z rozjížďky jeden bod.

Odjeté jízdy v druhé sérii už lehce napovídaly, kdo bude nejsilnějším jezdec závodu. Plný počet bodů měl pouze Drabik a Hansen. Mikel dojel v jízdě páté předposlední a připsal si jeden bod, Novák vybojoval jeden bod v jízdě sedmé jízdě a Holub v osmé jízdě taktéž. Osmá jízda se opakovala pro pád Zdeňka Holuba, který se dostal do kontaktu se zadním kolem soupeře. Z rozjížďky nebyl nikdo vyloučen. Po následující sérii zůstal neporažen pouze Drabik, Hansen přišel o cenné body v jízdě jedenácté vlivem defektu. V jízdě dvanácté byl vyloučen Dominik Möser, který se svým motocyklem skončil v nafukovací bariéře. Holub i Novák si opět ze svých jízd připsali jeden bod, Patrik Mikel zvýšil celkový počet bodů o body dva, právě v boji s Novákem.

Čeští jezdci nezlepšili své bodové skóre ani v další sérii, Mikel s Holubem dojeli ve svých jízdách předposlední, Novák si tentokrát nevyjel ani jeden bod. Progres byl zřejmý u Nicka Škorji, který první dvě jízdy nebodoval, ve třetí sérii si dojel pro vítězství a v sérii čtvrté si připsal dva body.

Poslední série odkryla fakt, že žádný z českých jezdců se do dalších bojů MS juniorů nedostal. Konkurence byla příliš vysoká, ze závodu postupovali pouze čtyři jezdci. I v poslední jízdě ukázal svou skvělou formu Polák Maksym Drabik, který si svou neporazitelnost udržel až do samotného závěru. S patnácti body vystoupal na stupeň nejvyšší. Rozhodnuto bylo i o druhé příčce, kterou obsadil Brady Kurtz se čtrnácti body. O dalších dvou postupujících jezdcích rozhodoval rozjezd. Na start se postavili Jonas Jeppesen, Dominik Kubera a Lucas Fienhage. Po velkém souboji o postupové místa projel cílem jako první Dominik Kubera, druhý a zároveň poslední postupující dojel německý Fienhage. Těsně pod čarou skončil Jonas Jeppesen.

Konečné pořadí závodu:
1. Maksym Drabik 15 (3,3,3,3,3)
2. Brady Kurtz 14 (2,3,3,3,3)
3. Dominik Kubera 11+3 (2,2,1,3,3)
4. Lukas Fienhage 11+2 (2,3,2,3,1)

Jezdci “pod čarou”:
5. Jonas Jeppsen 11+1 (1,2,3,2,3)
6. Patrik Hansen 10 (3,3,R,2,2)
7. Dmytro Mostovyk 8 (3,2,2,1,R)
8. Dominik Möser 8 (3,1,Fd,2,2)
9. Patrik Mikel 8 (2,1,2,1,2)
10. Nick Škorja 7 (0,0,3,2,2)
11. Zdeněk Holub 5 (1,1,1,1,1)
12. Kenny Wennerstam 4 (1,0,2,1,0)
13. Jake Turner 3 (0,2,0,0,1)
14. Josef Novák 3 (0,1,1,0,1)
15. Ján Mihálik 1 (0,0,1,0,0)
16. Filip Hájek 1 (1)
17. Cristian Zubillaga 0 (M,0,0,0,0)

 

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*