První extraligový závod v Pardubicích byl plný překvapení

Čtvrteční závod v Pardubicích přál domácím. Hlavní hvězda Václav Milík spolu s Tomášem Suchánkem a Hynkem Štichauerem slibovali velmi dobrý výsledek pro ZP Pardubice. Naopak AK Markéta byla ohrožena, jelikož se stále musí potýkat s absencí jezdců Matěje Kůse (zraněn při tréninku v polském Gnieznu), Zdeňka Holuba (poraněné oko) a Michala Škurly (po operaci ramene). Na “pomoc” si povolali Sebastiana Ulamka.

Již první jízda byla plná překvapení. Toho nemilého pro domácí fanoušky. Na start se sice postavil místo Josefa Nováka Václav Milík, ale po startu se úsměv na rtech vytratil z tváře nejednoho pardubického fanouška. Milík se hned po startu usadil na třetí pozici a vypadalo to, že tak i dojede. Pražská posila, Sebastian Ulamek, vedla rozjížďku, o druhou příčku se pral Martin Málek. Milík nakonec dokázal Málka předjet, na tři body však nestačil. Další výhra pro Pražany byla hned v následující jízdě zásluhou Josefa France. Hynek Štichauer sice dojel na bodované pozici, ale následně byl z jízdy vyloučen, jelikož přejel oběma koly okraje dráhy. Bodový náskok pražských jezdců nad rivaly z Pardubic se postupně zvyšoval. Ve třetí jízdě vybojoval první tři body pro svůj tým Eduard Krčmář. V poslední rozjížďce první série diváci očekávali skvělou podívanou, jelikož se na start postavil mimo jiné i Martin Vaculík, který je posilou týmu SC Žarnovica. Podívaná to byla, Vaculík si dojel pro tři body, pardubičtí se vzpružili u dvou bodů zásluhou Tomáše Suchánka.

AK Markéta lehce “usnula bodově na vavřínech” a ani v další jízdě to nevypadalo nadějně. Josef Franc se poroučel k zemi a z opakované rozjížďky byl vyloučen. Start se proto opakoval jen ve třech jezdcích. Jasným favoritem a vítězem byl Václav Milík, za kterým dojel Michal Dudek. Šestá jízda byla jednou z nejatraktivnějších jízd závodu. Na startu se potkali Hynek Štichauer, Martin Vaculík, Eduard Krčmář a Sebastian Ulamek. Maťo opět vybojoval další tři body pro svůj tým a nezahálel ani Krčmář s dvěma body. Sebastianovi to tentokrát nevyšlo a dojel si pouze pro jediný bod. Nepříjemným překvapením závodu byl výkon pardubického Štichauera, který si opět dojel pro nulový zisk.

V tomto závodě neskončil žádný jezdec s plným počtem bodů, ač adeptů bylo víc než dost. Václav Milík ztratil dvakrát jeden bod, Martin Vaculík si svou “plnobodovou” bilanci pokazil při svých závěrečných dvou rozjížďkách. Ani Sebastian Ulamek nebyl neporazitelný. Ke konci závodu se nakonec lehce zlepšil Štichauer, který se nakonec přece jen mohl radovat z vítězství v jízdě s číslem 13.

Nakonec to byl opět boj mezi Pardubicemi a Prahou. Pražané byli tentokrát o chlup lepší, přesně o 2 body. Diváci na tribuně se dočkali i rozjezdu, 21. jízdy. Souboj mezi Vaculíkem a Krčmářem vypadal jako vyrovnaný boj. Pokud však boj nenaruší technika, jak tomu bylo u Eduarda Krčmáře. Hned po startu defekt vyřadil Krčmáře “ze hry” a Vaculík si tak dojel v poklidu pro tři body a tím i pro třetí místo týmu SC Žarnovica.

AK MARKÉTA (1. místo)
Ulamek Sebastian – 12 bodů
Franc Josef – 11 bodů
Smetana Ondřej – 8 bodů
Hájek Filip – 3 body
Kvěch Jan – 1 bod

ZP PARDUBICE (2. místo)
Suchánek Tomáš – 11 bodů
Mikel Patrik – 5 bodů
Štichauer Hynek – 4 body
Novák Josef – 0 bodů
Milík Václav – 13 bodů

SC ŽARNOVICA (3. místo)
Tomka Michal – 5 bodů
Vaculík Martin – 13 bodů + 3 body z rozjezdu
Búri Patrik – 2 body
Burza Stanislaw – 5 bodů
Mihálik Ján – 1 bod

AK 3ton SLANÝ (4. místo)
Simota Zdeněk – 7 bodů
Málek Martin – 6 bodů
Krčmář Eduard – 11 bodů + 2 body z rozjezdu
Dudek Michal – 2 body

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*