Chyba Václava Milíka zvrátila finále Prague Open

Sobotní Prague Open se mohl ze začátku zdát jako závod Václava Milíka. Ve startovní listině neměl přemožitele. Zvrat ve finále však mnohé diváky překvapil.

Již v první jízdě se muselo vylučovat a to konkrétně polského Tomasze Dutku, který najel do pásky. Jízda se opakovala a místo polského jezdce přijel na start náhradník Kvěch. Favoritem se stal v této jízdě Josef Franc, který za sebou nechal Ondřeje Smetanu, Filipa Hájka i mladého závodníka Kvěcha. V druhé jízdě se představil Václav Milík, který měl na tribuně velký zástup fanoušků. Nebylo překvapením, když projel cílem první, před Tomášem Suchánekem. ,,Nováček ploché dráhy” Martin Mejtský vybojoval jeden bod, když porazil Michala Dudka.

Polák Sebastian Ulamek se ve třetí jízdě pral o vítězství s Martinem Málkem, Ronny Weisem a Patrikem Mikelem. Málek bojoval tak horlivě, až se setkal s tvrdostí dráhy. Pro pád byl vyloučen a jízda se opakovala ve třech jezdcích. Ulamek svou první jízdu vyhrál, překvapením závodu byl Patrik Mikel, který dojel druhý a pro bod si dojel Weis. Ve čtvrté jízdě zase suverénně vedl Hynek Štichauer nad Zdeňkem Simotou, Jaroslavem Petrákem a Richardem Geyerem.

Po druhé sérii měli plný počet bodů jen 3 jezdci – Josef Franc, Václav Milík a Hynek Štichauer. Franc v další sérii body neudržel, musel se spokojit s druhým místem, když mu ukázal záda Václav Milík. Ten si svou bilanci držel dál, stejně jako pardubický Štichauer. I ten však v další sérii prohrál boj s pardubickou raketou Václavem Milíkem, a tak bylo jasné, že si Milík plný počet bodů udrží i v poslední jízdě. Tak se také stalo.

Finále se mohlo zdát ze začátku neatraktivní. Na start se postavil patnáctibodový Václav Milík, čtrnáctibodový Hynek Štichauer, třináctibodový Franc a dvanáctibodový Ulamek. Největším soupeřem Milíka mohl být Sebastian Ulamek. Václav okamžitě po zvednutí pásky vystartoval a ,,usadil” se na prvním místě. Nečekaný zvrat nastal chvilku poté, když Václav Milík jakoby ubral plyn. Dal tak šanci Ulamkovi, Francovi i Štichauerovi bojovat o prvenství v závodě Prague Open. Sebastian Ulamek se velmi snažil si svou vedoucí pozici udržet, ale Josef Franc ukázal svou dravost a pár metrů před cílem polského jezdce předjel a tím se stal vítězem prvního pražského závodu.

Po odjetém finále se diváci dozvěděli o chybě Václava Milíka, který si vytáhl “chcípák” a motocykl tak přestal jet. Hynka Štichaeura naopak mrzelo, že do finále nedal více bojovnosti, chyběla motivace. Sebastian Ulamek si pochvaloval české diváky i závody.

josef-franc

Vítězstvím si Josef Franc zaručil post náhradníka na pražské Grand Prix, které se pojede na pražské Markétě 10.6.2017.
Foto: Wojta Zavřel

1. Josef Franc 13 bodů; 3,3,2,3,2 + 1. místo ve finálové jízdě
2. Sebastian Ulamek 12 bodů; 3,2,3,3,1  + 2. místo ve finálové jízdě
3. Hynek Štichauer 14 bodů; 3,3,3,2,3  + 3. místo ve finálové jízdě
4. Václav Milík 15 bodů; 3,3,3,3,3  + 4. místo ve finálové jízdě
5. Tomáš Suchánek 11 bodů; 2,3,3,3,R
6. Patrik Mikel 10 bodů; 2,2,2,1,3
7. Zdeněk Simota 7 bodů; 2,R,Fd,2,3
8. Ondřej Smetana 7 bodů; 2,R,1,2,2
9. Ronny Weis 7 bodů; 1,2,1,1,2
10. Martin Mejtský 7 bodů; 1,1,2,1,2
11. Martin Málek 4 body; Fd,2,2,Fd,-
12. Tomasz Dutka 4 body; T,1,1,2,0
13. Michal Dudek 3 body; 0,1,0,1,1
14. Jaroslav Petrák 3 body; 1,1,0,0,1
15. Richard Geyer 1 bod; 0,0,1,0,0
16. Filip Hájek 1 bod; 1,0,F,-,-
17. Jan Kvěch  1 bod;  0,1
18. Václav Kvěch 0 bodů ; 0,0

 

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*